lauantai 22. helmikuuta 2014

Helmikuun kerholainen - Päivi

Joka kuussa Vaasan nukkekotiharrastajat esittelevät yhden kerholaisensa. Aloitamme itseoikeutetusti koko kerhoajatuksen ytimestä, Päivistä. Päivi on yli 50 kymppinen nukkisharrastaja. Lapsena Päivillä oli isän tekemä nukkekoti ja isän tekemät huonekalut. Muistellessaan lapsuuttaan Päivi kertoo, että "Oli ihana leikkiä kotileikkejä siskon kanssa". Teininä Päivi oli ajattelematon ja antoi nukkekodin naapurin tytöille, joka muutti perheensä kanssa Ylistaroon. Osa isän tekemistä huonekaluista on Päivillä edelleen kunniapaikalla.

Uusi herätys nukkekotimaailmaan heräsi elämänvaiheessa, jossa lapset olivat kotona. Keskimmäinen lapsi sai nukkekodin, joka oli kaappi tai hyllykkö lasiovin. Tytär ehti sillä leikkiä vain hetken, koska siirtyi onnettomuuden jälkeen taivaan kotiin laulukuoroon.

Nyt, kun Päivin kaksi lasta ovat muuttaneet pois kotoa on hänellä ollut aikaa alkaa lapsuuden ihana harrastus uudelleen.


Päivi on todellinen kädentaitaja, katsokaa nyt näitä kuvan nallejakin - jokainen käsin tehty! Päivin bravuurinumeroiksi voidaankin hyvällä omatunnolla sanoa nallet sekä kutominen. Hän on opastanut sekä antiikkinallejen että huovutettujen pörröläisten teossa monia harrastajia. Huovutus on nyt Päiville ykkösjuttu. Nukkekotikerholaisetkin pääsivät Päivin oppiin ensimmäisellä kerhokerralla nalleja huovuttamaan.

 Nukkekotiharrastus on Päiville henkireikä, raskaan palkkatyön rinnalle. Lisää helmikuun kerholaisemme nukkekotikuvia ja juttuja löydät Päivin miniaivoituksista  ja Päivin jussipaidan ja pipon ohjeet löytyvät viimeisimmästä Nukkekotilehdestä (1/2014).
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaasan nukkekotiharrastajat kiittävät kommentistasi