sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kuukauden kerholainen - Sinikka

Sinikka on reilu nelikymppinen, entinen keittäjä, nykyinen perhepäivähoitaja ja kolmen lapsen äiti; talouteen kuuluu myös aviomies Timo, joka osallistuu innokkaasti harrastukseen lähinnä boxien rakentamisen muodossa. Perheeseen kuuluu myös lähes 11-vuotias Siperianhusky Aatu. Sinikan harrastuksia ovat antiikin ja vanhojen esineiden keräily, mökkeily, käsityöt - erityisesti kierrätyskankaista tehdyt tilkkutyöt ja kutominen.

Lapsena Sinikka ei saanut omaa nukkekotia, vaikka kovasti haaveilikin. Nukkekodin virkaa ajoi kenkälaatikko. Nukkekotiharrastus on jatkunut noin vuoden, kipinän aloitti, kun Sinikka huomasi yhden tutun harrastavan sitä ja samalla löytyi fb:stä nukkiskirppis, mistä hankittiin ensimmäiset tavarat. Intoa lisäsi myös, kun Sinikka voitti tarinallaan nukkekotiharrastajien puolelta talonpoikais soffan.

Sinikalla ja Timolla on tällä hetkellä 12 huoneen hyllykkö, joka joutui juuri remonttiin, roomboxeja on 4 kpl, täysremonttia kaipaava lundby sekä juuri saatu Pohjalaistyylinen nukkekoti.

Vanhojen tavaroiden keräily näkyy myös nukkekodissa. 1912 luvun soffa ja tuoli on vanhimmasta päästä, kellot on myös lempiaihe. Itse Sinikka ei ole paljon vielä tehnyt mitään omatekoista paitsi ompelu-juttuja, seuraavaksi mielessä olisi oppia huonekalujen tekoa erityisesti talonpoikais aiheisia. Harrastus on antanut voimia arkiseen aherrukseen ja tietysti uusia samanhenkisiä tuttavuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaasan nukkekotiharrastajat kiittävät kommentistasi