perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kuukauden kerholainen - Susa

Tänään pääsemme kurkistamaan vaaleanpunaiseen unelmaan ja sen emäntään Susaan. Susa on 46-vuotias hätäkeskuspäivystäjä. Neljän lapsen äiti ja kolmen tyttärenlapsen mummi. Kotona on vielä kaksi lasta 15-v Ona ja 14-v Miika. Harrastuksina nukkiksen lisäksi lukeminen ja pitkäkarvaiset mäyräkoirat.
 
"Lapsena meillä ei sisareni kanssa ollut nukkekotia vaan leikkihuone jossa oli nukkevauvoja, joille käsityötaitoinen äitimme ompeli kaikki joka vuodeaikoihin sopivat vaatteet. Muistan äitini ommelleen meidän nukeille jopa kesälipokkaat" kertoo Susa. 
 
Omalle tyttärelleen Onalle Susa osti Lundbyn nukkekodin joululahjaksi, muttei hän koskaan oikein innostunut siitä. Susa sinne väkersi yhtä ja toista ja järjesteli huonekaluja ja nukkeja. Tämän Lundbyn Susa antoi sitten tyttärentyttärelleen Erikalle.
 
Susa löysi ihan sattumalta netistä  jutun Väinölästä ja innostui aivan totaalisesti. Villa VilliVadelman hän hankki tämän vuoden alkupuolella ja taloa asustaa neiti Vaapukka.

Ihan ensimmäinen mitä Susa askarteli taloon oli vaaleanpunainen sohvakaluston. Enimmät kalusteetkin hän on itse tehnyt, ostettua on ainostaan yksi kaappi, kullanvärinen naulakko ja vc-n posliinikalusteet.
 
Tämä Villa VilliVadelma on tällä hetkellä ainokaisena, tosin Susalla on kolme roomboxia hankittuna, joihin yhteen tulee sauna ja toiseen kahvila, kolmas ei ole vielä suunnitelmissa. Nämäkin valmistuvat sitten ajan kanssa.

Mitään bravuuritaitoa Susa ei myönnä itsellään olevan; "en ole mitenkään erityisen lahjakas käsillätekijä enkä pyri autenttisesti totuudenmukaiseen 1:1 koossa olevan pienentämiseen." Tosin kaikki nukkekotikerholaiset tietävät, että Susa on kyllä tosi taitava ministäjä :) Moni on ollut todella kiinnostunut harrastuksesta ja kysellyt yhtä ja toista.

Suosikkiesineen virkaa ajaa tällä hetkellä Susan itse tekemät hedelmät. Erityisen iloinen Susa on tästä kerhostamme ja siitä, että Hanne hänelle tästä vinkkasi; "nautin todella kerhoilloistamme ja mielestäni meillä on hyvä porukka. Voisimme yrittää jatkossa ottaa tavaksi osallistua johonkin isompaan tapahtumaan kesäisin yhdessä, se olisi minusta mukavaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaasan nukkekotiharrastajat kiittävät kommentistasi