lauantai 25. lokakuuta 2014

Nukkekotikerhon syksy

Vaasan nukkekotikerho ei ole uinunut vaikka blogi onkin ollut hiljainen. Tapaamisia on ollut joka toinen viikko Jukoboxilla, kerhoa on käyty esittelemässä, yhteinen kauppaprojekti etenee ja samalla on Vaasa-opistollakin käyty oppimassa lisää.

Syksyn ensimmäisellä kerralla 6.8. Jukoboxilla askarreltiin pärekoreja maalatuista teipinsuikaleista Hannan opastuksella. Opetus taisi olla erittäin hyvää, sillä tällä kertaa kaikki osallistujat saivat valmista aikaiseksi ja vallan oikean näköisiäkin niistä syntyi, kuten kuva kertoo.

Syyskuussa haaste oli hieman vaikeampi. Tavoitteena oli virkata nimittäin Strömsö-neuleita. Allekirjoittanut seurasi ohjeita jonkin matkaa ja sai aikaiseksi PIPON! Kuinka pieleen voi mennä?

Toisilla sentään langoista syntyi neuleitakin :) Laitamme ohjeen blogiin muidenkin iloksi myöhemmin, tosin suosittelemme ensin virkkaamaan jotakin hieman isompaa, jos edellisestä virkkuukerrasta on kulunut aikaa. 0,75 koukku kädessä ihminen on melko avuton!

Syyskuussa meitä pyydettiin myös esittelemään harrastustamme Sundomin Voi hyvin tapahtumaan 9.9. Päivi, Maikki ja Anne kokosivat esittelypöydän omista projekteistaan ja kyllähän siitä yksi pienoisnayttely syntyi helposti. Ajatella millaisen näyttelyn saisimme kasaan kaikkien kerholaisten projekteista!

Esittelyssä askartelimme coktail-tikuista värikyniä ja jaoimme miniesitteitä kiinnostuneille. Innokkaita ja uteliaita ihmisiä riittikin ihan mukavasti. Pääasiassa toki hämmästelijöitä! Yhteistyökuvioita luotiin myös perhetyön kanssa. Niistä lisää sitten myöhemmin.

Syyskuun toisella kerralla 16.9. väänsimme mattopiiskoja. Ohjeena oli vain netistä löytynyt kuvaohje ja kirja. Siinä sitten kieli keskellä suuta ihmeteltiin, ja virheiden kautta opittiin yhdessä.

Lokakuun iltojen pimetessä ohjelmaan sopivat hyvin nämä ihanat tallilyhdyt! Pienet suloisuudet syntyivät tikuista, muovista ja tuikuista.
Lokakuun toista kertaa varten Päivi oli käynyt keräämässä tammenterhoja, joista syntyi suloisia koreja ja kukka-amppeleita. Yhdeltä taidokkaalta synty myös päivänvarjoon pitsinen varjo. Kauppaprojekti eteni kaikilla kerroilla askel kerrallaan. Sen etenemistä voitte seurailla erillisellä sivulla TÄÄLLÄ!

Talven lähestyessä nukkekotikerholaistenkin ajatukset ovat kääntymässä jouluun. Tällä hetkellä moni askaroi kotonaan pikkuisia juttuja ensimmäiseen joulukalenterivaihtoomme. Jännittävää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaasan nukkekotiharrastajat kiittävät kommentistasi